Åsikt
Det här handlar valet om
Det är nu det börjar. Partiledarna samlas i debattstudios, tidningar skriver personporträtt, flödena fylls med nyhet efter nyhet om olika utspel och nya politiska förslag.
V alrörelsestormen är här, och kommer att öka i styrka ju närmare 9 september vi kommer.
Men det finns dom som kommer få det svårt att synas i valrörelsen. Knappt ett ord har hittills nämnts om ungas krav på samhället och politiken. I förorter och glesbygd delar många samma känsla: Samhället har övergivit oss. Politiken ser oss inte och det är inte våra liv som står i centrum för varken Stefan Löfvens eller Ulf Kristerssons debattinlägg.
Ojämlikheten ökar i Sverige. Det betyder att många får allt sämre möjligheter att bygga sin framtid – medan en liten elit får ännu större möjligheter till det än vad de redan har. Så måste det inte vara.
Poängen med politik är att förändra.
Men vissa politiska krafter vill att vi ska glömma det. När Moderaterna föreslår marknadshyror, som skulle göra det omöjligt för många att betala sin hyra, vill de mena att det är ett måste. Annars kommer vi inte kunna bygga mer. De får det att låta som oundvikligt att ungas löner måste sänkas för att de ska få ett jobb. Så är det inte.
Vi är här för att säga att det finns ett alternativ. Frihets valrörelse kommer handla om just förändringarna som vi, den unga generationen och förstagångsväljarna, vill se. Förändringar som är möjliga.
Vårt val är redan gjort: Vi kommer lägga tid på att lyfta alla bortglömda perspektiv. Valet måste handla om hela Sverige och om ingen annan lyfter unga så tänker vi göra det.
Lotta Ilona Häyrynen
Frihets chefredaktör
Nils Forsén
Frihets opinionsredaktör
Du kanske också gillar
-
För dagens unga är ett tryggt jobb lika sjukt som att vinna på lotto
Emmelie Renlund
-
Framtiden tillhör dem som kan se den
Redaktionen
-
Högerns idé om frihet blir EU:s undergång
Susanna Kierkegaard
-
Ge upp SD:s domedagsinställning och hitta tillbaka till hoppet
Torun Varg, Luleå
-
Japp, Frihet har en agenda
Lotta Ilona Häyrynen
-
Man är 11 år och så slår ojämlikheten en rätt i huvet
Sofie Eriksson, Falun